Eğitimler 

 

 

 

2013 yılına ait eğitimlerin ayrıntıları için:
2012 yılına ait eğitimlerin ayrıntıları için:


2013 yılında, yaklaşık 4 bin üyemiz eğitime katıldı..

Bu sayı, sendikamızın eğitimlere verdiği önem kadar, örgütümüzün de aynı şekilde eğitimlere gösterdiği ilgiyi ortaya koyması açısından son derece sevindiricidir.
Her zaman olduğu gibi tüm üyelerimize bol eğitimli mücadele ve kazanımlarla dolu bir yıl diliyoruz.


İşyeri Komiteleri eğitimleri sürüyor.

Gebze Şubemize bağlı, Alstom, Cengiz Makina, Aperam, Kroman, Dostel, Schneider, Bosal, Federal Mogul, Arfesan, Arpek, Poli Metal, Fontana, Sarkuysan, Yücel Boru, Çayırova işyerlerinin Komite Eğitimleri,  23-30 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi.

Fotoğraflar


Baştemsilciler eğitimde

Baştemsilcilerimiz, 28-29 Aralık tarihlerinde Gönen Kemal Türkler Tesislerimizde eğitimdeydiler...

Fotoğraflar


Performans, performans dedikleri...

8-13 Aralık 2013 tarihleri arasında Gönen Kemal Türkler Eğitim Tesislerimizde Performans-Zaman etüdü seminerlerinin ikincisi gerçekleştirildi.
Seminere Almanya’dan IG Metall Sendikasının uzmanlarından Konrad Siegel arkadaşımız da katılarak REFA, MTM ve Ergonomi konularında sunumlar yaptı. Eğitimde, Performansın İşçi Sağlığı-İş Güvenliği ile ilişkisi, psikolojik etkileri ve performansla ilgili yargı kararları ele alındı.

Fotoğraflar


Ortak eğitimler değerlendirildi

DGB Eğitim Merkezi ve Tekstil sendikası ile ortak yürüttüğümüz eğitimlerin değerlendirildiği toplantı, 17 Aralık 2013 tarihinde yapıldı.
Genel Başkanımız Adnan Serdaroğlu'nun eğitim çalışmalarını değerlendiren konuşmasının ardından, Susanna Ludwig (DGB Bildungswerk) Klaus Priegnitz (ITGLWF Genel Sekreteri) ve Dr. Manfred Wannöffel (Bochum Ünv.) birer sunum yaptılar. Ardından, eğitime katılan üyeler bu ortak eğitim çalışmasıyla ilgili söz aldılar..

Fotoğraflar


Eğitimler, aralıksız sürüyor.

İstanbul 1 Nolu Şubemize bağlı Tabo Otomotiv'de komite eğitimi
14 Aralık'ta yapıldı.

Nema 

 

Senkromeç

 
Nema işçilerine yönelik eğitimimiz Düzce Temsilcilik salonumuzda yapılırken, Senkromeç işçileri ile eğitim İzmir Şubemizin salonunda gerçekleştirildi.


İşyeri Eğitimleri Düzce'de

Düzce Termo Makina'daki üyelerimize yönelik eğitim çalışması, 5 Aralık 2013 tarihinde Düzce Bölge Temsilciliğimizin salonunda yapıldı

Fotoğraflar


Eğitimler Tam Hız...

Genç Temsilciler çoşkulu

Yeni temsilcilerimiz, Gönen Kemal Türkler Tesislerimizde 25-30 Kasım tarihleri arasında eğitimdeydiler. Donanımlı bir temsilci olmak isteyen gençlerin kadrolarımızın derslere ilgi ve katılımı yoğun oldu

Fotoğraflar

Penta'dan üyelerimiz konuğumuzdu.

Penta işyerinden üyelerimiz sendikamızdaydı. Genel Merkez salonumuzda düzenlenen eğitimde, temel sendikal konular ve yeni gelişmeler ele alındı.

Fotoğraflar

İşyeri Komiteleri eğitimde

İstanbul 2 Nolu şubemize bağlı işyerimizin tüm İşyeri Komitelerine yönelik eğitim, 30 Kasım'da şubemizin salonunda gerçekleştirildi.

Fotoğraflar


Genç işçiler, geleceğimiz...

Genç İşçi Seminerimiz 10-15 Kasım 2013 tarihlerinde Gönen’deki Kemal Türkler Eğitim Tesislerimizde gerçekleştirildi.
İşçi sınıfı tarihi, iş yasaları, uluslararası deneyimler ve örgütlenme gibi temel konular, çalışma grupları oluşturularak tartışıldı.

Fotoğraflar


 

 Genç işçiler eğitimde

İst. 2 Nolu şubemize bağlı Konvekta işyerinden üyelerimize yönelik düzenlenen Genç İşçi Eğitiminde, temel sendikal konular ele alındı. 9 Kasım'da yapılan eğitimin ardından, katılan işçilere sertifikaları dağıtıldı.

Fotoğraflar


 

 Bursa Prysmian'da Komite Eğitimi

3 Kasım 2013 Pazar günü, Bursa Şubemize bağlı Prysmian işçileri ile komite eğitimi yapıldı.

Fotoğraflar


 

 Düzce İntek'te Eğitim

2 Kasım 2013 Cumartesi günü, aramıza yeni katılan İntek işçileri ile temel sendikal konuları içeren bir eğitim yapıldı.

Fotoğraflar


 

 Temsilciler sertifikalarını aldılar

6-11 Ekim tarihlerinde Gönen Kemal Türkler tesislerimizde yeni temsilcilerimizle yapılan eğitim, Genel Başkanımızın da katıldığı sertifika töreni ile sona erdi..

 Fotoğraflar


 

  Sosyal Medya eğitimi

Hollanda TIE ile ortak düzenlediğimiz Sosyal Medya eğitimi, 4-6 Ekim tarihlerinde Sendikamız Sapanca Eğitim Tesislerinde gerçekleştirildi. Uygulamalı eğitimin ardından katılımcılara sertifikaları genel başkanımız tarafından verildi.

Fotoğraflar


Her türlü dışlanmaya ve şovenizme karşı
Halkların Kardeşliği

22-27 Eylül 2013 tarihleri arasında Gönen tesislerimizde düzenlediğimiz seminere 30 kişi katıldı. Almanya Ver.di sendikasından bir  konuğumuzun da katılımıyla; yaşanan sorunların işyerlerine yansıması, milliyetçiliğin ve ırkçılığın dışavurumu hakkında sunumlar yapıldı. Dışlanmanın, ayrımcılığın işçi hareketine zararları üzerine detaylı tartışmalar yürütüldü.

Fotoğraflar

Seminerin ardından düzenlenen 2 günlük konferansta, Milliyetçilik ve işçi hareketi, Faşizmin işçi hareketi ile ilişkisi, Alman faşizmi olan Nazizm’in soykırımcılığı film ve fotoğraf desteği ile polonyalı bir uzman tarafından katılımcılara anlatıldı.

Fotoğraflar


Şube Temsilciler Kurulu üyelerine yönelik eğitimlerde sıra İzmir Şubemizdeydi.

Gönen Kemal Türkler Tesislerimizde, temsilcilerimiz, işçi sağlığı ve iş güvenliği, örgütlenme, hukuk ve performans konularında eğitimlere katıldılar.

Fotoğraflar


Sapanca'da Temsilci Eğitimlerine devam

Şube Temsilciler Kurulu üyelerine yönelik eğitimlere İstanbul 1 Nolu Şb. ile devam edildi. Sapanca Eğitim Tesislerimizde yapılan eğitimlerde, işçi sağlığı ve iş güvenliği, örgütlenme, hukuk ve performans konuları işlendi.

Fotoğraflar
 


6. Kadın İşçi Eğitimi

1-6 Eylül 2013 tarihleri arasında kadın üyelerimizin ve temsilcilerimizin katıldığı seminer, Gönen Kemal Türkler Tesislerimizde gerçekleştirildi.
Fabrikalardan gelen temsilci ve işçi arkadaşlarımızın da sorunlar ve çözüm yolları konusunda sunumlar yaptığı seminerde, grup çalışmalarını yanı sıra yasa ve yönetmelikler hakkında da bilgi verildi.

Fotoğraflar


Şube Temsilciler Kurulu üyelerine yönelik

eğitimlere devam…

 

Şube Temsilciler Kurulu üyelerine yönelik eğitimlere Bursa Şube ile devam edildi.
Bursa Şube temsilcilerimiz, 23-25 Ağustos 2013 tarihinde Sapanca Eğitim Tesislerimizdeydi.
Eğitimlerde işçi sağlığı ve iş güvenliği, örgütlenme, hukuk ve performans konuları işlendi.


Prysmian'da Genç İşçiler Eğitimi

21-22 Ağustos tarihlerinde Prysmian'da eğitim almamış genç üyelerimize yönelik 3 grup halinde eğitimler yapıldı.  Eğitimlere toplam 84 üyemiz işçi katıldı.

Fotoğraflar


 

Hollandalı konuklarla İSİG Eğitimi

 

Sendikamız ile TIE ve Hollanda'dan FNV Bondgenoten sendikalarının ortaklaşa düzenlediği İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği semineri 19-21 Temmuz tarihlerinde Hollanda'daki Tata Çelik fabrikasında sendika işyeri temsilcisi olan Bert Zonneveld ve TIE'den Marten Van Der Berge'nin katılımıyla, Sapanca Eğitim tesislerinde yapıldı.

Fotoğraflar

 


Şube Temsilciler Kurulu üyeleri, Sapanca'da

Sapanca'daki yeni tesislerimizde eğitimler devam ediyor. İst. 1 Nolu Şb, Trakya Şb. ve Gebze Şubemizden temsilcilerimiz, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, örgütlenme, hukuk ve performans konularında eğitim için Sapanca'daydılar.


Fotoğraflar


TABO Otomotiv işçileri sendikal eğitimde

İstanbul 1 Nolu Şubemiz bünyesinde örgütlü ve geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde ilk toplu iş sözleşmesinin imzalandığı TABO Otomotiv işyerindeki üyelerimizle yapılan sendikal eğitim, 29 Haziran 2013 tarihinde şube binamızda gerçekleştirildi.


Fotoğraflar


Sapanca Tesisimizde, eğitimlere devam.

16-21 Haziran’da Sapanca Sosyal ve Eğitim tesislerimizde 3. Basamak İşçi Sağlığı-İş güvenliği, sağlık haritalaması eğitimi  gerçekleştirildi. Seminere toplam 21 kursiyer katıldı.

Fotoğraflar

21 - 22 Haziran’da Eskişehir şubemize bağlı fabrikaların temsilcilerine İşçi sınıfı tarihi, Hukuk, Örgütlenme, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği ve Performans konularında eğitim verildi.

Fotoğraflar


Yeni tesislerde ilk eğitim Temsilcilere

01-02 Haziran 2013 tarihlerinde Gebze şubemiz bölgesinde örgütlü olduğumuz fabrikaların bir bölümünün temsilcilerine İşçi sınıfı tarihi, Hukuk, Örgütlenme, İşçi Sağlığı, İş Güvenliği ve Performans konularında eğitim verildi.

Fotoğraflar

 
Sendikamızın eğitim programı çerçevesinde tüm şubelere yönelik eğitimlerin ilki Sapanca-Kurtköy’deki sosyal tesislerimizde, üyelerimizin ve tüm çalışanların en önemli sorunlarını oluşturan konuları kapsayan bir içerikle yapıldı. Sendikamız uzmanları kendi alanlarında yaptıkları sunumlarla sendikamızın işyerlerindeki çalışmalarının güçlendirilmesini hedeflediler.


Eğitim tesisimiz, marşımızın tanıtımı ile açıldı
Sapanca'da işçi sesleri

27 Nisan 2013 Cumartesi günü, Sendikamızın Sapanca'daki Eğitim ve Sosyal Tesisleri işçilerle buluştu. Konfederasyonumuz DİSK ve bağlı sendika yöneticileri ve çeşitli kesimlerden emek dostlarının konuğumuz olduğu açılışta, Homur mizah grubunu karikatür sergisi de yer aldı.

Fotoğraflar


Tesis açılışımız bir ilke de tanık oldu. Sendikamızın marşı ilk kez burada seslendirildi. Söz yazarına, yarışmamıza katılıp dereceye giren diğer eserlere ve homur mizahçılarına teşekkür plaketleri verildi.
Gün, Masalın Aslı müzik grubunun güzel konseri ile sona erdi.


Gençlerin dinamizmi, eğitimlerle yön buluyor...

2013 yılı programlı eğitimler kapsamında; Şubelerimizde genç üyelerimizle eğitim çalışmalarında bir araya geldik.

Genç İşçiler Bürosunun her işyerinde ve her şubede aktif hale getirilmesini hedefleyen, gündemdeki konuların da ele alındığı eğitim çalışmalarına 9 şubemizden toplam 274 üyemiz katıldı.

İzmir Şube

02.03.2013

31 üye

Gebze Şube

09.03.2013

44 üye

İstanbul 1 Nolu Şube

16.03.2013

30 üye

İstanbul 2 Nolu Şube

20.04.2013

31 üye

Trakya Şube

21.04.2013

30 üye

Eskişehir Şube

05.05.2013

29 üye

Kocaeli Şube

11.05.2013

29 üye

Anadolu Şube

12.05.2013

25 üye

Bursa Şube

26.05.2013

25 üye

 
 

Eğitimlerden görüntüler:

İst. 2 Nolu Şb.

Bursa Şb.

Trakya Şb.


Yeni temsilciler eğitimde

Yeni temsilcilerimiz için Gönen Kemal Türkler Tesislerimizde düzenlenen eğitim tamamlandı.
Eğitimin ardından sertifikalarını alan temsilcilerimiz, fabrikalarına daha da donanımlı olarak döndüler..

Fotoğraflar


Gönüllü örgütçüler geliyor...

10-15 Şubat 2013 tarihinde Gönen’deki Kemal Türkler Eğitim tesislerimizde Amatör örgütçü seminerlerinin bir yenisi gerçekleştirildi. İşyeri ve toplumsal sorunlara daha güçlü müdahale edebilmek için yeni örgütlenmelerin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi hedefi, eğitimin temel konusu oldu.

Fotoğraflar


Erciyas Çelik Boru'da İSİG Eğitimi

Kocaeli Şubemizde örgütlü Erciyas Çelik Boru işyerindeki üyelerimize,  11.02.2013 tarihinde sendikamız ve  İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi uzmanları tarafından iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Eğitime, 3 vardiyadan 280 işçi katıldı.

Fotoğraflar


Amatör eğitimciler görevde...

"Amatör Eğitimci Eğitimleri" ile yetişen kadrolar göreve başladılar.
Bursa Şb. Basın Yayın Sekreterimiz Gökhan Aydın, 3 Şubat'ta SCM işçilerine eğitim verdi.
MESS sözleşmesi, 6356 sayılı yasa, işyeri sorunları ve BOSCH örgütlenme süreci ile ilgili eğitim, Bursa Sb.'de gerçekleştirildi.

Fotoğraflar


İşyeri Eğitimlerine devam...

2 Şubat'ta Isuzu işçileri ile 1 Nolu Şb.'de işyeri eğitimi yapıldı.

Gebze Şb.'de de, büro ve Komisyon eğitimlerine devam edildi.

Isuzu Fotoğraflar

Gebze Fotoğraflar


Amatör eğitimciler görevde...

"Amatör Eğitimci Eğitimleri" ile yetişen kadrolar göreve başladılar.
Bursa Şb. Basın Yayın Sekreterimiz Gökhan Aydın, 3 Şubat'ta SCM işçilerine eğitim verdi.
MESS sözleşmesi, 6356 sayılı yasa, işyeri sorunları ve BOSCH örgütlenme süreci ile ilgili eğitim, Bursa Sb.'de gerçekleştirildi.

Fotoğraflar


İşyeri Eğitimlerine devam...

Isuzu Fotoğraflar

2 Şubat'ta Isuzu işçileri ile 1 Nolu Şb.'de işyeri eğitimi yapıldı.

Gebze Şb.'de de, büro ve Komisyon eğitimlerine devam edildi.

Gebze Fotoğraflar


Amatör eğitimciler yetişiyor..

13-18 Ocak 2013 tarihleri arasında Gönen Kemal Türkler Tesislerimizde Amatör Eğitimci  Seminerinin dördüncüsü gerçekleştirildi. Kursiyerler,  sınıf ve kitle sendikacılığını işyerlerindeki üye arkadaşlara anlatabilecek eğitimi aldılar.

Fotoğraflar


 

2012 eğitimlerinden
2011 eğitimlerinden