Eylem ve Etkinlikler 2004  

 

 


 

2004

GENİŞLETİLMİŞ BAŞKANLAR KURULUMUZ TOPLANDI

26.12.2004 - Sendikamız Genişletilmiş Başkanlar Kurulu gündemdeki konuları görüşmek üzere toplandı.

Önümüzdeki yılın örgütlenme perspektifinini tartışıldığı toplantıda, sosyal güvenlik, AB süreci gibi güncel sorunlar da ele alındı..

Toplantıda, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Nadir Suğur, bir tebliğ sundu.


TEMSİLCİLER KURULUMUZ TOPLANDI

25.12.2004 - Ülkemizin dört bir yanından gelen temsilcilerimiz, Sendikamız genel merkezinde biraraya geldiler.

Yılda 2 kez toplanan Genel Temsilciler kurulumuzda, dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeler ele alındı, gündemdeki sorunlar tartışıldı, iç ve dış örgütlenme konuları görüşüldü.

Toplantı öncesi, Av. Murat Özveri, Sosyal Güvenlik konusunda son gelişmeleri değerlendiren bir konuşma yaptı.


METAL İŞKOLU GRUP TİS SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

25.11.2004 - Birleşik Metal-İş ile MESS arasında 2 Ağustos 2004 tarihinden itibaren sürdürülen ve uyuşmazlık aşamasında olan grup toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, bugün yapılan görüşmeler ardından varılan mutabakat sonucunda imzalandı.
Anlaşma ile birlikte metal işçilerinin ortalama ücretleri üzerinden birinci altı ayda yüzde 8 oranında artış sağlandı. Sosyal yardımlarda sağlanan ortalama artış ise yüzde 16.5 olarak gerçekleşti.Düşük ücretli üyelerin ücretlerinde ortalamanın üzerinde bir artış sağlandı ve işyerlerindeki ücret makası kısmen de olsa daraltılmış oldu.
MESS, fazla mesailer, denkleştirme süresi, kıdem ve ihbar tazminatı ve deneme süreleri ile ilgili tekliflerini geri çekti.
Konuyla ilgili basın açıklamasını okumak için tıklayın...


ANKARADA BÜYÜK MİTİNG

20.11.2004 - DİSK ve tüm Emek Platformuna üye örgütler ülke çapında mücadeleyi yaygınlaştırmaya, haklarına ve kurumlarına sahip çıkmakta kararlılıklarını sürdürmeye devam ediyor.
20 Kasım 2004 tarihinde yapılan "Sosyal Devlet ve Sosyal Adalet İstiyoruz" mitingine yüzbinin üzerinde emekçi katıldı.. Fotoğraflar için tıklayın


MERKEZ TİS KOMİSYONU TOPLANDI

19.11.2004 - Sendikamızın işyeri temsilcilerinden oluşan Merkez TİS komisyonu, 19 Kasım 2004 tarihinde Genel Merkezimizde, Kemal Türkler Eğitim Salonu'nda toplanarak, grup toplu iş sözleşmesinde gelinen durumu değerlendirdi.
Fotoğraflar için tıklayın


EMEK PLATFORMU ACİL EYLEM PLANI

02.11.2004 - SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devri ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılmasına ilişkin kanun tasarılarının Meclis'e sevkedilmesi üzerine, 02.11.2004 tarihinde toplanan Emek Platformu, Acil Eylem Planını belirledi. Tıklayın


SENDİKAMIZ TİS EYLEM PLANI

18 Ekim 2004 tarihinde toplanan Merkez TİS Komisyonumuzun öneri ve değerlendirmeleri çerçevesinde, yeni eylem ve etkinlik programı hazırlandı. Tıklayın