Eylem ve Etkinlikler 2005 

 

 


  2005

3 GÜNLÜK TEMSİLCİ EĞİTİMİ

1-3 Aralık 2005 - Yeni seçilen temsilcilerimize yönelik 3 günlük eğitim programı, sendikamız genel merkezinde yapılıyor.

Değişik bölgelerden gelen 30 temsilcimiz:

  • Temel Sendikal Dersler
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Toplu İş Sözleşmesi
  • Hukuk
  • Temsilcinin Görev, Yetki ve Sorumluluğu
  • Örgütlenme

konularında eğitim görüyorlar..

Foto Albümü


ACARER DÖKÜM'DE TOPLU SÖZLEŞME İMZALANDI

1 Aralık 2005 - Greve çıkma aşamasına gelen Acarer Döküm(Gebze) işyerinde son gün anlaşmaya varıldı, Toplu İş Sözleşmesi imzalandı..

Foto Albümü


IG METALL İLE ORTAK EĞİTİM

12-19 Kasım 2005 - Alman Ig Metall sendikası ile sendikamızın ortak eğitim programının bir basamağı daha İstanbulda gerçekleştirildi.

Almanyadan gelen IG Metall üyesi Türk ve Alman işçiler ile sendikamız üyeleri, bilgi ve deneyim alışverişinde bulundular..

Foto Albümü


PANEL: "SOSYAL GÜVENLİK YASA TASARILARI VE SOSYAL GÜVENLİK HAKKI"

24 Ekim 2005 - Sendikamız'ın düzenlediği "Sosyal Güvenlik Yasa Tasarıları ve Sosyal Güvenlik Hakkı" paneli,  Genel Merkezimiz Kemal Türkler Salonu'nda yapıldı.

Genel Başkanımız Adnan Serdaroğlu'nun açılış konuşmasını yaptığı paneli, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Uz. Dr. Ali Çerkezoğlu yönetti.

I.Tebliğ: Sosyal Güvenlik Modellerinin Genel Bir Değerlendirmesi Prof.Dr. Ali Güzel Marmara Ünv. Hukuk Fakültesi
II-Tebliğ: Yasa Tasarısının Gerekçelerinin Değerlendirmesi Yrd. Doç. Dr Recep Kapar Muğla Ünv. İİBF
III Tebliğ Yasa Tasarısında Genel Sağlık Sigortası Dr.Tufan Kağan TTB
Tartışma

Foto Albümü


İŞYERİ ZİYARETLERİ

Ekim 2005 - Genel Başkanımız Adnan Serdaroğlu, Genel Mali Sekreterimiz Süleyman Türker ve Genel Örgütlenme Sekreterimiz Özkan Atar, Anadolu Şubemizde örgütlü ÇEMAŞ, DİTAŞ, ÇİMSATAŞ ve SCT Filtre işyerlerindeki ziyaret ederek üyelerimizle biraraya geldiler.

Foto Albümü


7 GÜNLÜK EĞİTİMLER TAMAMLANDI

18-25 Eylül 2005 - Sendikamız Kemal Türkler Salonu'nda toplanan Temsilciler Kurulumuz, Prof. Dr. Osman Altuğ'un sunduğu "renkli" tebliğin ardından gündemdeki konuları tartıştı.

Foto Albümü


GENEL TEMSİLCİLER KURULUMUZ TOPLANDI

10 Eylül 2005 - Sendikamız Kemal Türkler Salonu'nda toplanan Temsilciler Kurulumuz, Prof. Dr. Osman Altuğ'un sunduğu "renkli" tebliğin ardından gündemdeki konuları tartıştı.

Sonuç Bildirgesi
Foto Albümü


TÜRKİYE’NİN 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU
VE TÜRKİYE EKONOMİSİNİN PERFORMANSI

Ağustos 2005 - Sendikamızın yaptığı "Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu ve Türkiye Ekonomisinin Performansı" araştırması yayınlandı.


BARIŞAROCK

27-28.08.2005 - 64 Demokratik Kitle Örgütünün düzenlediği Karşı Festival'de sendikamız da gençlerle buluştu, yayınlarını dağıttı, sendikamızı tanıttı.

Festivale damgasını vuran, işten atılan Coca Cola işçileri oldu.. "Cola içen Bush olsun" sloganı 2 gün boyunca tüm alanda dalgalandı.

Foto Albümü
Gazetemizdeki yazı
Basın Açıklaması (25-08-2005)


ASGARİ GEÇİM SINIRI ARAŞTIRMASI

Ağustos 2005 - Sendikamızın Temmuz 2005 fiyatlarını dikkate alarak yaptığı araştırmada, iki çocuklu bir ailenin evine girmesi gereken asgari gelir (yoksulluk sınırı)
1 milyar 440 milyon TL'dir (1.440 YTL)


BİZ DE VARIZ

29.07.2005 - Son günlerde kimi duyarlı Sendikalarımızın kamuoyuna ve emek örgütlerine yaptığı çağrı, hem uluslararası düzeyde hem de ulusal düzeyde emekçilerin mücadelesine yol göstermektedir.
O halde; artık geleceğimizin yitirilmesi anlamına gelen özelleştirme ve diğer emek düşmanı politikalara karşı bir emek bloku oluşturulması ertelenemez  bir hale gelmiştir.
 
Biz de varız!

Basın Açıklaması (29-07-2005) Biz de varız!
Gazetemizden (Ağustos'05) Gündem: Özelleştirmelerde son viraj 


TELEKOM'UN SATIŞINA KARŞI ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

19.07.2005 - Bizler bu ülkenin emekçileriyiz ve emeğimize, ürettiklerimize kısacası ülkemize sahip çıkacağız.
Emekten yana, ülkesini seven herkesi ve tüm kurumları özelleştirme adı altında yapılan bu talana karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz…
Birleşik Metal-İş Sendikası olarak Tüm Telekom çalışanlarının yanlarındayız ve eylemlerini sonuna kadar destekliyoruz.

Basın Açıklaması (19-07-2005) Telekom'un satışına karşı ortak Mücadele Çağrısı


PİSLİK OLAN ERDEMİR Mİ?

15.07.2005 - Sn Başbakanın “pislik” içinde dediği Erdemir, “sanki” değil gerçekten para basıyor.
Ve bu “pisliğe” dünyanın en büyük birinci, ikinci, yedinci ve sekizinci çelik üreticileri talip oluyorlar. Erdemir bir “pislik” değil, tam tersine bu ülkenin gurur kaynaklarından biridir.

Basın Açıklaması (15-07-2005) Pislik olan Erdemir mi?

 


SCT TURBO FİLTRE TOPLANTISI

10.07.2005 - Mersin'de Kurulu bulunan SCT Turbo filtre işçileri sendilkamızda örgütlendiler. 10 Temmuz'da yapılan toplantıda süreç değerlendirildi..

Fotoğraflar için tıklayın
 


EKSTRAMETAL İŞÇİLERİ İLE DAYANIŞMA GECESİ

10.07.2005 - Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesinde kurulu Ekstrametal Döküm ve Empa İnşaat Pazarlama Ltd. işyerlerinde çalışan 90 işçi, Sendikamıza üye oldular. 10 Haziran'da düzenlenen dayanışma gecesinde büyük coşku vardı.

Fotoğraflar için tıklayın
Basın Açıklaması (15-06-2005) Ekstrametal işvereni yasaları tanımıyor


BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

25-26.06.2005 - Birleşik Metal İşçileri Sendikası Başkanlar Kurulu, 25-26 Haziran 2005 tarihlerinde Sendikamız Kemal Türkler Eğitim ve Tatil Sitesi’nde gerçekleştirdiği Kurulda, gündeminde konuları görüşerek aşağıdaki bildirinin açıklanmasını kararlaştırmıştır.

Fotoğraflar için tıklayın
Basın Açıklaması (30-06-2005) Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi


7 GÜNLÜK EĞİTİMLER YAPILDI

18-25.06.2005 - 3 Günlük eğitimlere katılan kursiyerler arasından seçilen üyelerimiz 18-25 Haziran 2005 tarihlerinde Sendikamız Kemal Türkler Eğitim ve Tatil Sitesi’nde yapılan eğitime katıldılar.

Fotoğraflar için tıklayın


SENDİKAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER YÜRÜYÜŞÜ TAMAMLANDI

15-16.06.2005 - DİSK, 15-16 Haziran’ın 35. yılında, Kocaeli-Kartal arasında “Sendikal Hak ve Özgürlükler Yürüyüşü” düzenledi.
Disk Yönetim Kurulu, Disk Başkanlar Kurulu ve sendikalardan birer işyeri baştemsilcisinin katıldığı 2 günlük yürüyüş, büyük coşkuyla gerçekleştirildi.
Yol boyunca, halkın, fabrikalardan çıkan işçilerin, kitle örgütlerinin destek verdiği yürüyüş, Kartal’da yapılan basın toplantısı ile sona erdi.
15-16 Haziran’ın 35. yılında gerçekleştirilen bu yürüyüş, özelleştirmelere, kıdem tazminatlarının gaspedilme girişimlerine, işten atılmalara, dayatılmak istenen sosyal güvenlik önlemlerine, asgari ücret tartışmalarına, önümüzdeki günlerde gündeme gelecek 2821-2822 sayılı yasalara karşı yeni bir kampanyanın başlangıcı oldu

Fotoğraflar için tıklayın

15-16 Haziran 1970 Fotoğrafları için tıklayın

 


ASGARİ GEÇİM SINIRI ARAŞTIRMASI

Haziran 2005 - Sendikamızın Mayıs 2005 fiyatlarını dikkate alarak yaptığı araştırmada, iki çocuklu bir ailenin evine girmesi gereken asgari gelir (yoksulluk sınırı)1 milyar 481 milyon 022 bin TL iken, açlık sınırı 562 milyon TL’dir.


GÖNEN KEMAL TÜRKLER TESİSLERİ TATİL SEZONUNA HAZIR

Haziran 2005 - Sendikamızın Gönen'de bulunan Kemal Türkler Eğitim ve Tatil Sitesi’nde yaz sezonu hazırlıkları tamamlandı.

Sendikamız üyeleri, bin dönümlük arazide kurulu tesislerimizde, doğanın, denizin ve havuzun tadını çıkarıyor.
Üyelerimiz, sosyal ve sportif aktivitelerle, gençlere ve çocuklara yönelik sanat ve kültür etkinlikleriyle, dolu dolu ve ekonomik bir tatil yapıyorlar.. Siz de ekonomik ve güzel bir tatil geçirmek istiyorsanız sendikamızın Gönen Kemal Türkler Tesisleri'ne bekleriz...

Ayrıntılı bilgi için:
Birleşik Metal-İş Genel Merkezi: 0216 380 8590
Gönen KT Tesisleri: 0266 784 7840
http://gonen.birlesikmetal.org

Fotoğraflar için tıklayın


SERBEST BÖLGELER TARİHİNDE İLK GREV 

İzmir/Ege Serbest Bölgesi’nde, Lisi Aerospace (FT Bestaş) işyerinde greve çıkıldı..

28.04.2005 - İzmir/Ege Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve dünyanın önde gelen bağlantı elemanları üreticisi olan Lisi Aerospace (FT Bestaş) şirketi, toplu sözleşme görüşmelerinde olağanüstü katı bir yaklaşım sergilemiş ve işçilerin en doğal ve yasal taleplerini bile karşılamaya yanaşmamıştır.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için 28 Nisan2005 günü greve çıkıldı.greve çıkıldı.

Fotoğraflar için tıklayın
Basın açıklaması (26-04-2005) Serbest Bölgeler tarihinde ilk Grev
Basın Açıklaması (22-04-2005) Serbest Bölgelerde sadece sermaye yok, işçiler de var


İZMİR GİMAS'ta GREV 

22.04.2005 - İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde kurulu bulunan Girgin Makine İmalat Montaj ve Mühendislik Sanayi ve Tic. AŞ’de toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle 22 Nisan 2005 Cuma günü greve çıkıldı.

Üyemiz işçilerin ücretlerinin asgari ücret düzeyinde olduğu işyerinde işverenin katı ve uzlaşmaz tutumu nedeniyle anlaşma sağlanamamıştır. 

Fotoğraflar için tıklayın
Basın açıklamamızı okumak için tıklayın


KÜRESEL EYLEM GÜNÜ 

19.03.2005 - Tüm Avrupa'da ve dünyanın pek çok ülkesinde sendikalar, kitle örgütleri, siyasi partiler, savaş karşıtları ve sivil toplum kuruluşları 19 Mart 2005 Kitlesel Eylem Günü'nde ABD emperyalizmine ve işgal güçlerinin Irak'a saldırışının ikinci yıldönümünde işgale karşı çıkan gösteriler örgütleyerek sokaklara, meydanlara çıktılar.

İstanbul Kadıköy Meydanı'nda, sendikaların, siyasi partilerin ve kitle örgütlerinin afişlerle donattığı mitingte, renkli sahneler vardı..

Fotoğraflar için tıklayın
Afişleri görmek için tıklayın
DİSK'in açıklamasını okumak için tıklayın


DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ 

08.03.2005 -  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, İstanbul'da düzenlenen bir yürüyüşle kutlandı.

Konfederasyonumuz DİSK'in ve sendikamızdan bayan çalışanların da yer aldığı kortej, Galatasaray Lisesi önünden Taksim'e kadar yürüyerek, Taksim Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptılar..

Açıklamanın ardından Oleyis'te düzenlenen tek kişilik tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. 

Genel Merkezimizde de yönetim Kurulu üyeleri, bayan arkadaşlarımızı ziyaret ederek, Emekçi Kadınlar Gününü kutladılar.

Taksim Yürüyüşünden fotoğraflar için tıklayın
Sendikamızdaki kutlamalardan fotoğraflar için tıklayın


SEKA İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMA NÖBETİ 

DİSK, yönetim Kurulu ve DİSK Başkanlar Kurulu 4 Mart Cuma Günü, saat 18.00'den itibaren sabaha kadar "SEKA İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMA NÖBETİ" tuttular

SEKA İzmit fabrikasının kapatılması kararına karşı işçilerin kendilerini fabrikaya kapatarak başlattıkları ve karar geri alınıncaya kadar sürdüreceklerini duyurdukları eyleme destek büyüyerek artıyor.

DİSK Yönetim Kurulu’nun iktidarın özelleştirme saldırısı ve Türk-İş’in eylem kararına ilişkin olarak yaptığı basın açıklaması: EMEKÇİLER BAŞBAKANA HAK ETTİĞİ YANITI VERECEKTİR

http://www.sekaizmit.com
http://www.sekaizmit.cjb.net


2005 KADRO EĞİTİMLERİ BAŞLADI 

Sendikamızın kadro yetiştirmeye yönelik 3 günlük genç işçi eğitimleri başladı..

11-13 Şubat  / 18-20 Şubat / 21-23 Şubat/ 24-26 Şubat tarihlerinde Sendika genel merkezinde gerçekleştirilen eğitimlere Gebze şubelerimize bağlı işyerlerinden üyelerimiz katıldı.


SEMPOZYUM 

26-27.02.2005 -  Emek Çalışmaları Merkezinin düzenlediği "Güvencesiz Çalıştırmanın Sosyal Ekonomik Boyutları" sempozyumu 26-27 Şubat 2005 tarihinde Sendikamız Genel Merkezinde yapıldı..

Sempozyum programı için tıklayın


DİSK 38. YILINDA 

12.02.2005  - Disk, 38. kuruluş yıldönümünü anlamlı bir etkinlikle kutladı. Hakkari'deki deprem ve Güney Asya'daki Tsunami mağdurları yararına Bakırköy Belediyesi'nin işbirliği ile bir şölen düzenlendi.

Myshowland'te yapılan gecede, Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, konuşmalarında dayanışma kavramının altını çizdiler.
Sunuculuğunu Mustafa Alabora'nın üstlendiği şölende, Arif Sağ, Tolga Sağ, "bu toprağın sesi" yarışmasının finalistleri yer aldı.
Anadolu Ateşi Topluluğunun dans gösteri ise, tüm gönülleri fethetti.

8 bin biletin tümünün satıldığı gecede, salon tamamen doluydu. 

DİSK'in tarihi için tıklayın

ASİLÇELİKTE ANLAŞMA SAĞLANDI

11.02.2005 - Asil Çelik’te 31 Ocak 2005 tarihinde başlayan grev toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılması nedeniyle sona erdi.

İmzalanan anlaşma ile birinci altı ay için işyeri ortalama ücretine yüzde 10 oranında zam yapıldı.

15 gün süren grev sonucunda işyerinde 3.200.000 TL/saat ücretin altında ücret alan 303 işçinin ücretine yüzde 16 oranında artış sağlandı.

Sosyal yardımlardaki artış yüzde 29 oranında oldu.

Basın açıklamamızı okumak için tıklayın


ASİLÇELİKTE GREV

31.01.2005 - Bursa Orhangazi’de kurulu bulunan Asil Çelik fabrikasında toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle 31 Ocak 2005 Pazartesi günü greve çıkıldı.

Nominal ücretlerinin yüzde 23 gerilediği işyerinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının ardında Asil Çelik işvereninin ücretler konusundaki uzlaşmaz tutumu yatmaktadır. Geçtiğimiz sözleşme döneminde Asil Çelik işçileri işyerinin ayakta kalması için büyük bir özveri göstermişler ve bu sayede Asil Çelik işyeri içinde bulunduğu zorlukları aşabilmişti. Asil Çelik işvereni, işçilerin bu tavrının bu sözleşme döneminde de süreceği düşünmekle büyük bir hata yapmaktadır.   

Basın açıklamamızı okumak için tıklayın

Fotoğraflar için tıklayın


SEKA EYLEMİNE DİSK DESTEĞİ

26.01.2005 - SEKA salonunda eşleri ve çocuklarıyla 1000 kişi hep bir ağızdan haykırıyordu SEKA'yı terketmeyeceklerini..

Konfederasyonumuz DİSK ve Sendikamız, destek için İzmit'teydi. SEKA önünde buluşan işçiler, bir yürüyüşle, salondaki SEKA işçileri ve ailelerine destek verdiler. Salondaki coşku ve kararlılık görülmeye değerdi.

Fotoğraflar için tıklayın

27.01.2005 SEKA'nın kapatılacağı tarih... Konfederasyonumuz DİSK ve Sendikamız yönetici ve üyeleriyle, yine SEKA işçilerinin yanındaydılar. 


İZMİT'TE SEKA MİTİNGİ

08.01.2005 -İzmit'te buluşan 20 bin işçi, SEKA emekçilerine büyük moral verdi.

"Ferman IMF'ninse Fabrikalar Bizimdir" diye haykıran SEKA işçilerine, sendikalarıyla çevre illerden gelen işçiler, demokratik Kitle örgütleri ve vatandaşlar büyük destek verdi.

Konfederasyonumuz DİSK, ve Sendikamız da, miting alanındaydı.

Fotoğraflar için tıklayın